Welkom bij de 26e Kale Bomen Tocht van de Motorvereniging Almere.

Voor dit jaar heb ik drie routes gemaakt, extra lang ca. 256 km. Lang 203 km en kort 163 km.

De start is bij ons clubgebouw aan de Meerveldstraat 55 te Almere-Haven, het eindpunt is bij hotel café restaurant De Roskam in Achterveld. Alle routes maken verschillende keren gebruik van een pont, over de Lek, de Waal en de Rijn. De extra lange bij Bergambacht, Brakel en Amerongen en de lange route bij Schoonhoven, Brakel en Amerongen, de korte route bij Schoonhoven en Amerongen.

Het zal je niet ontgaan zijn dat er vanuit de overheid weer maatregelen zijn aangekondigd.

We zijn als bestuur bij elkaar gaan zitten om te kijken wat verstandig en wat er mogelijk is.

We hebben als bestuur het volgende besloten na aanleiding van de op 29-09-2020 om 18:00 ingaande maatregelen.

• Bar kantine gedeelte gesloten voor minimaal 3 weken.
  • Werkplaats maximaal 4 mensen die sleutelen. Dit kan alleen na afspraak en dat deze bevestigd is.
  • Het zelfde geld voor de sleutel zaterdagen.
  • Heb je een plek gereserveerd dan verzoeken we je bij binnenkomst je handen even te wassen met water en zeep en papieren handdoeken te gebruiken.

Daar dat het weer slechter wordt is het niet mogelijk om buiten te zitten en verzoeken wij ook vriendelijk om niet te komen. Bezoek is alleen mogelijk als je een afspraak hebt gemaakt voor de werkplaats zoals eerder aangegeven.

Dit om te voorkomen dat als het weer onverwachts slechter wordt men niet in de werkplaats gaat plaatsnemen om te schuilen of omdat het daar warmer is. En daar is niet genoeg ruimte voor.

Bron: Motoplus

Dwalende over het web kwam ik een leuk stukje tegen over communicatie via je communicatie set van je helm en je telefoon.

Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd maar staat zeker op mijn lijstje voor de komende rit.

Klik op het plaatje hierboven en deze zal je naar het stukje brengen waar je verder kan lezen over deze nieuwe ontwikkeling,

Veel plezier ermee en blijf uiteraard ook op de weg letten.

STOP WEGAFSLUITINGEN VOOR MOTORRIJDERS

Het regende deze zomer klachten over overlast door motorrijders. Om te voorkomen dat er op basis van die klachten meer wegen exclusief voor motorrijders afgesloten worden, nam motorrijdersactiegroep MAG het initiatief tot de petitie Stop wegafsluitingen voor motorrijders. Ondertekenen kan via deze link.

Petitie

Met deze petitie spreken MAG en het Motor Collectief de overheid aan. 30- en 60-kilometerwegen moeten daadwerkelijk als 30- en 60-kilometerwegen worden ingericht. Er moet een landelijke campagnes komen om motorrijders te wijzen op de overlast die ze kunnen veroorzaken. En er moet gehandhaafd worden op motorrijders die voor die campagne niet gevoelig zijn. Is de MAG voorstander van handhaving? De MAG stond toch voor vrijheid? Ja, dat klopt. Maar de vrijheid om te mogen rijden waar we willen telt voor de MAG het zwaarst. Als de overlast aanhoudt, wordt die vrijheid gegarandeerd verder aan banden gelegd - en alleen maar rechtuit rijden is niet wat we willen.

Zelf doen

De mensen die klagen over motorgeluid zijn lang niet altijd fervente motorhaters. Motorijders die op gepaste snelheid en laag in toeren voorbijkomen vormen voor de meeste klagers geen enkel probleem. We roepen motorrijders daarom op om rekening te houden met hun omgeving. Loud pipes close dikes. Echt. Hoog in toeren rijden ook, net als meer gasgeven dan nodig. Bewaar vol gas de bocht uit voor circuitdagen. Doe je dat niet, dan is dat circuit straks de enige plek waar we nog bochtjes kunnen rijden.

Bron: MAG nieuwsbrief

De MAG wil dijken en mooie motorwegen openhouden. Doe je mee? Teken de petitie op...

Geplaatst door Motorrijdersactiegroep MAG op Woensdag 26 augustus 2020

Hoe is MVA ontstaan.

Motorvereniging Almere (MVA) bestaat vanaf 1977. Als een van de eerste verenigingen in de nieuwe stad Almere is de MVA opgericht door - hoe kan het ook anders - een stelletje motorfanaten.
Na een aantal jaren een ruimte gehuurd te hebben werd besloten een eigen onderkomen te gaan bouwen. De start van de bouw was in 1987 en in 1989 was de officiële opening van ons eigen clubgebouw in Almere Haven, op het sportpark 'De Wierden'.

Het gehele jaar door worden diverse activiteiten georganiseerd in en om het clubgebouw. Denk daarbij aan de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie, BBQ, het novemberfeest, Sinterklaas avond, het oud-en-nieuwfeest e.d.