STOP WEGAFSLUITINGEN VOOR MOTORRIJDERS

Het regende deze zomer klachten over overlast door motorrijders. Om te voorkomen dat er op basis van die klachten meer wegen exclusief voor motorrijders afgesloten worden, nam motorrijdersactiegroep MAG het initiatief tot de petitie Stop wegafsluitingen voor motorrijders. Ondertekenen kan via deze link.

Petitie

Met deze petitie spreken MAG en het Motor Collectief de overheid aan. 30- en 60-kilometerwegen moeten daadwerkelijk als 30- en 60-kilometerwegen worden ingericht. Er moet een landelijke campagnes komen om motorrijders te wijzen op de overlast die ze kunnen veroorzaken. En er moet gehandhaafd worden op motorrijders die voor die campagne niet gevoelig zijn. Is de MAG voorstander van handhaving? De MAG stond toch voor vrijheid? Ja, dat klopt. Maar de vrijheid om te mogen rijden waar we willen telt voor de MAG het zwaarst. Als de overlast aanhoudt, wordt die vrijheid gegarandeerd verder aan banden gelegd - en alleen maar rechtuit rijden is niet wat we willen.

Zelf doen

De mensen die klagen over motorgeluid zijn lang niet altijd fervente motorhaters. Motorijders die op gepaste snelheid en laag in toeren voorbijkomen vormen voor de meeste klagers geen enkel probleem. We roepen motorrijders daarom op om rekening te houden met hun omgeving. Loud pipes close dikes. Echt. Hoog in toeren rijden ook, net als meer gasgeven dan nodig. Bewaar vol gas de bocht uit voor circuitdagen. Doe je dat niet, dan is dat circuit straks de enige plek waar we nog bochtjes kunnen rijden.

Bron: MAG nieuwsbrief

De MAG wil dijken en mooie motorwegen openhouden. Doe je mee? Teken de petitie op...

Geplaatst door Motorrijdersactiegroep MAG op Woensdag 26 augustus 2020

Bron: Motoplus

Dwalende over het web kwam ik een leuk stukje tegen over communicatie via je communicatie set van je helm en je telefoon.

Ik heb het zelf nog niet uitegprobeerd maar saat zeker op mijn lijstje voor de komensde rit.

Klik op het plaatje hierboven en deze zal je naar het stukje brengen waar je verder kan lezen over deze nieuwe ontwikkeling,

Veel plezier ermee en blijf uiteraard ook op de weg letten.

Hoe is MVA ontstaan.

Motorvereniging Almere (MVA) bestaat vanaf 1977. Als een van de eerste verenigingen in de nieuwe stad Almere is de MVA opgericht door - hoe kan het ook anders - een stelletje motorfanaten.
Na een aantal jaren een ruimte gehuurd te hebben werd besloten een eigen onderkomen te gaan bouwen. De start van de bouw was in 1987 en in 1989 was de officiële opening van ons eigen clubgebouw in Almere Haven, op het sportpark 'De Wierden'.

Het gehele jaar door worden diverse activiteiten georganiseerd in en om het clubgebouw. Denk daarbij aan de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie, BBQ, het novemberfeest, Sinterklaas avond, het oud-en-nieuwfeest e.d.

Op 12-06 hebben wij het buiten terras weer in gebruik genomen en gaan we stapje voor stapje kijken hoe we verder gaan.

Elke Maandag en Donderdag voor een club avond zullen we aangeven of het weer en de omstandigheden het toelaten om open te gaan.

Wil je ons bezoeken?

Dat kan houd er we rekening me dat de RIVM regels va toepassing zijn.

Lokaal hebben we allerlei maatregelen genomen en mogen er 30 mensen op het terrein aanwezig zijn.

Vol=Vol .

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrieven van Motor Vereniging Almere.

Wij houden u dan op de hoogte van onze toerritten en ontwikkelingen van MV-Almere.

P.s bent u al lid van MVA dan bent u automatisch ingeschreven en hoeft u zich niet apart aan te melden.voor deze nieuwsbrief.