Hoe is MVA ontstaan.

Motorvereniging Almere (MVA) bestaat vanaf 1977. Als een van de eerste verenigingen in de nieuwe stad Almere is de MVA opgericht door - hoe kan het ook anders - een stelletje motorfanaten.
Na een aantal jaren een ruimte gehuurd te hebben werd besloten een eigen onderkomen te gaan bouwen. De start van de bouw was in 1987 en in 1989 was de officiƫle opening van ons eigen clubgebouw in Almere Haven, op het sportpark 'De Wierden'.

Het gehele jaar door worden diverse activiteiten georganiseerd in en om het clubgebouw. Denk daarbij aan de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie, BBQ, het novemberfeest, Sinterklaas avond, het oud-en-nieuwfeest e.d.


Maar de belangrijkste activiteit van MVA is en blijft natuurlijk het organiseren van toerritten, in binnen- en buitenland. Onze eigen ritten zijn: De Lenterit, het Groene Weekend (weekend in het buitenland), de Kiekendieftoer, het Vulkanen Weekend (weekend in de Eifel) en de Kalebomentocht.
Tussendoor worden er regelmatig spontane ritten georganiseerd met etentje en daarnaast rijden we regelmatig met een aantal mensen ritten bij diverse andere clubs.

Tevens beschikken we over een ruime werkplaats met vijf heftafels en vele soorten gereedschap en handboeken.
Hier kan je zelf sleutelen aan je motor. Te denken valt aan de relatief makkelijke dingen als een lampje vervangen, olie verversen, oliefilter vervangen en ketting spannen en smeren.
Maar ook nieuwe banden onder je motor zetten, of zelfs complete revisies waarbij er niet geschuwd wordt motorblokken te splitsen om bijvoorbeeld de krukaslagers te vervangen.
Kortom (bijna) alles kan, maar je moet het wel zelf doen! Met hulp en adviezen van als jij dat wilt.


Openingstijden:
Iedere dinsdag- en vrijdagavond van 20:00 tot ongeveer 23:00 uur, is het clubgebouw geopend voor een gezellige babbel aan de bar en/of het onderhoud aan de motor.
Daarnaast is de werkplaats iedere 1e en 3e zaterdag van de maand geopend voor leden om te sleutelen aan hun eigen motor.

Hou jij ook van motorrijden en gezelligheid?
Kom dan een keer naar ons clubgebouw op het sportpark 'De Wierden' in Almere-Haven.
Dan zullen we je meteen rondleiden en alles vertellen over het lidmaatschap van MVA.
Via onderstaand formulier kun je je inschrijven als nieuw lid van de MVA.
Dit formulier kan tevens gebruikt worden om mutaties in je persoonlijke gegevens (emailadres, tel, nrs. e.d) door te geven aan het secretariaat.